GRUP DE PROMOCIÓ I DEFENSA DELS DRETS HUMANS I DELS DRETS DELS POBLES - ESGLÉSIA I PAÍS

Informació d'entitats compromoses amb la fe i el país: Grup Sant Jordi de promoció i defensa dels Drets Humans, Lliga Espiritual Mare de Déu de Montserrat...

dimarts, 25 d’octubre del 2016

Déu: filosofia i conversió (dissabte 12.11.2016)

La XII Jornada del Grup Sant Jordi de Defensa i Promoció dels Drets Humans i dels Equips de Pastoral Política i Comunicació, se celebrarà el proper dia 12 de novembre, dissabte, a l'Hotel Alimara de Barcelona del carrer Berruguete, 126 a la zona de Vall d'Hebron (Metro Línia 3 - parada Mundet). Podeu veure la ubicació clicant sobre el nom de l'Hotel o del carrer o anant al mapa al final d'aquesta notícia.

Josep Maria Esquirol i Xavier Morlans, ponents centrals


Enguany la Jornada se centrarà en la qüestió "Déu: filosofia i conversió". Els dos ponents principal seran  Josep Maria Esquirol i Xavier Morlans


Esquirol és filòsof, professor de la Universitat de Barcelona i autor del llibre "La resistència íntima: assaig d'una filosofia de la proximitat". La seva ponència es titula "Pensar Déu des de la filosofia, avui". 

Morlans és capellà, professor de la Facultat de Teologia de Catalunya. Promotor del mètode de primer anunci "Vine i Veuràs", i consultor del Pontifici Consell per a la promoció de la Nova Evangelització de la Santa Seu.  La seva ponència es titula "La conversió com a esdeveniment i la maduresa cristiana com a procés”. 

Després del dinar hi haurà la taula rodona, moderada per la periodista de CatalunyaReligió Glòria Barrete. Hi intervindran Antonieta Mateus, directora del Col·legi Episcopal de Lleida, professora de la Universitat de Lleida; Tomás Padrós,  professor del Col·legi Tecla Sala de l'Hospitalet de Llobregat i membre de l'equip laical de la iniciativa "Vine i veuràs; Conxita Gómez, monja benedictina, majordoma del Monestir de Sant Benet de Montserrat, i Susana Fernández, psicòloga clínica, agnòstica, treballa amb dones a la presó, dirigeix  programes terapèutics de ràdio en quatre presons de dones de Madrid i Castella i Lleó.

Un any més, assistiran laics, preveres i religiosos d'altres diòcesis germanes, de Madrid, Castelló, Vitòria, Bilbao, Sant Sebastià, Menorca, Navarra, Jaén i València. Com ja és tradicional, des del primer any hem posat l'accent en la importància de crear xarxa i vertebrar complicitats amb altres cristians i cristianes de fora de Catalunya, a l'hora de construir tots plegats un espai central de la nostra Església

Recordar-vos que aquesta iniciativa representa un gran esforç econòmic, per la qual cosa us demanem que, com a mínim, aquells que us quedeu a dinar n'assumiu les despeses directes30 euros


Inscripció (abans del 6 de novembre)


Tal com hem fet en anys anteriors, farem la inscripció informàticament, d'una manera molt fàcil. Només has de clicar a sobre de la paraula següent, INSCRIPCIÓ, i s'obre un formulari automàticament. Quan hagis emplenat els camps, has de clicar al botó del final que diu ENVIAR (SUBMIT). 

La inscripció no es farà efectiva fins que no aparegui en una nova pantalla "S'HA REGISTRAT LA VOSTRA RESPOSTA". El temps que suposa és mínim i ens ajuda molt de cara a l'organització de tot plegat, sobretot els camps de l'activitat eclesial i professional. 

Per qüestions d'organització i reserva d'espais, et demanem que facis la inscripció abans del 6 de novembre.


Podeu accedir al programa detallat de la jornada clicant aquí: programa.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada