GRUP DE PROMOCIÓ I DEFENSA DELS DRETS HUMANS I DELS DRETS DELS POBLES - ESGLÉSIA I PAÍS

Informació d'entitats compromoses amb la fe i el país: Grup Sant Jordi de promoció i defensa dels Drets Humans, Lliga Espiritual Mare de Déu de Montserrat...

dissabte, 11 de febrer del 2017

Es presenta en el Parlament el document "El fet religiós en la Catalunya del futur"


El Grup Sant Jordi de Defensa i Promoció dels Drets Humans, juntament amb altres entitats cristianes transversals i centrals, hem promogut un document sobre com hauria de recollir la futura Constitució catalana el fet religiós i que conté les principals línies pel que fa a model de laïcitat i la cooperació entre l’Estat i les confessions religioses. Aquest document, titulat “El fet religiós en la Catalunya del futur - Drets humans, reconeixement, cooperació”, l’hem presentat a tots els grups parlamentaris i a una destacada representació dels principals actors de la societat civil. Paral·lelament, hem aconseguit l’adhesió d’una bona part de la resta de confessions religioses de Catalunya.

Ara presentarem públicament el document al Parlament de Catalunya, el proper dia 21 de febrer a les sis de la tarda, com una aportació que fem les confessions religioses a la societat catalana en aquests moments decisius.

L'acte, que serà presidit per la presidenta del Parlament de Catalunya, Carme Forcadell i intervindran, entre altres, el jurista Lluís Jou i l'historiador i monjo de Montserrat Hilari Raguer.

Els promotors i signants dels document són la Coordinadora Catalana d’Entitats Budistes de Catalunya, Cristianisme i Justícia, Escola Pia de Catalunya, Església de Jesucrist dels Sants dels Darrers Dies, Església Ortodoxa (Patriarcat de Sèrbia), Federació Catalana de Pax Romana, Federació de Cristians de Catalunya, Fundació Claret, Fundació Escola Cristiana de Catalunya, Fundació Joan Maragall, Grup Sant Jordi de Defensa i Promoció dels Drets Humans, Institut Superior de Ciències Religioses de Barcelona, Junta Directiva de la Unió de Religiosos de Catalunya, Justícia i Pau, La Llum del Nord-Associació per la Ciutadania i la Cooperació entre pobles, Lliga Espiritual de la Mare de Déu de Montserrat, Unió de Centres Culturals Islàmics de Catalunya i Vedruna Catalunya. Posteriorment es preveu obrir el document a més adhesions.

L’acte és obert però és imprescindible la confirmació prèvia per poder accedir al Parlament. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada