GRUP DE PROMOCIÓ I DEFENSA DELS DRETS HUMANS I DELS DRETS DELS POBLES - ESGLÉSIA I PAÍS

Informació d'entitats compromoses amb la fe i el país: Grup Sant Jordi de promoció i defensa dels Drets Humans, Lliga Espiritual Mare de Déu de Montserrat...

dimarts, 27 de novembre del 2018

La Jornada Sant Jordi afirma l’esperança com a missatge polític (crònica a Catalunya Religió)

(Jordi Llisterri-CR) La foto és gairebé la de cada any al mateix lloc, però corregida i augmentada. La XIV Jornada Sant Jordi s’ha celebrat aquest dissabte a l’Hotel Alimara de Barcelona amb gairebé 200 assistents i amb noves entitats convocants. Des de la primera edició de 2004 promoguda des del Grup Sant Jordi pel bisbe Joan Carrera, s’hi ha anat sumant els Equips de Pastoral Política i Comunicació, la Lliga Espiritual de la Mare de Déu de Montserrat, el Consell de Laics dels Caputxins de Catalunya, i Justícia i Pau. La Jornada sobretot ha esdevingut un espai de trobada de diversos sectors de l’Església catalana però també s’hi ha sumat participants del País Basc, de Madrid, de les Balears i, aquest any amb un grup més nombrós, del País Valencià.
El tema d’aquest any era “Política i esperança”. El cardenal Lluís Martínez Sistach va obrir la jornada destacant les “diferents realitats eclesials presents” i recordant com el bisbe Joan Carrera sempre havia promogut la participació dels laics en la política. “Els laics cristians encara estan massa tancats en l’Església i poc presents en el món”, va afirmar el cardenal. La seva presència ha contribuït a fer “una política amb majúscules que sempre va lligada a l’esperança”.
En l’obertura, el filòsof Josep Maria Esquirol va remarcar la importància del testimoni coherent en la societat “que fa lluir una llum en la foscor”. També va destacar la diferència entre poder i autoritat: “El poder te’l dóna el càrrec o els diners. L’autoritat només la té aquell a qui li reconeixen els altres: te la donen els altres”.
Com a consiliari del Grup Sant Jordi, el jesuïta Enric Puig va fer una crida a “no quedar-se en la superficialitat” i va recordar “el paper profètic que ha tingut l’Església”. El director general d’Afers Religiosos, Marcel·lí Joan, també va participar en la inauguració i va recordar els dirigents polítics catalans exiliats i a la presó, especialment aquells que sempre han mostrat les seves conviccions cristianes i implicació en grups eclesials. Seguir llegint: aquí

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada