GRUP DE PROMOCIÓ I DEFENSA DELS DRETS HUMANS I DELS DRETS DELS POBLES - ESGLÉSIA I PAÍS

Informació d'entitats compromoses amb la fe i el país: Grup Sant Jordi de promoció i defensa dels Drets Humans, Lliga Espiritual Mare de Déu de Montserrat...

diumenge, 3 de maig del 2020

Laudato si’ cada dia: l'últim crit d'esperança?

#LaudatoSicadadia
#LaudatoSi5 
La Xarxa de Parròquies Ecosolidàries, que impulsa Justícia i Pau, publicarà cada dia durant tot el mes de maig un missatge en clau de conversió ecològica. Seran imatges senzilles i petites reflexions escrites, i en format àudio, per promoure el compromís amb la casa comuna entre les comunitats cristianes. Amb el lema ‘Laudato si’ cada dia’, la campanya comença aquest divendres 1 i durarà fins diumenge 31 de maig.Una crida recent del papa Francesc obrirà una bateria de 30 missatges de la seva encíclica Laudato si’. Es tracta d’una iniciativa per reivindicar la vigència de l’encíclica en el cinquè aniversari de la seva publicació. Els continguts es difondran a través dels canals de comunicació del projecte: webtwitterinstagram i whatsapp, i en format podcast al programa de Justícia i Pau d’AnimasetRàdio.
La crisi pel coronavirus ha accentuat la necessitat de respondre als reptes globals de forma comunitària, sense deixar ningú pel camí. En aquest sentit, l’encíclica és oportuna: promou el compromís cristià a favor d’un model de persona i de societat justa, solidària i respectuosa amb la natura. Justícia i Pau considera que el text representa un element clau del pontificat de Francesc i obre un nou estil d’evangelització que volen apropar a les parròquies i comunitats cristianes.
El mateix papa Francesc, amb motiu del cinquè aniversari de la publicació de l’encíclica, apunta que “Laudato si’ ens ensenya com construir junts un món millor” i que “estem vivint esdeveniments que marcaran la història”. Des d’aquí, el pontífex assegura que “el clam de la terra i el clam dels pobres no poden esperar més”, i fa una crida a comprometre’s amb la casa comuna: “Renovo la crida urgent a respondre a la crisi ecològica. Construïm junts aquest món millor”.
Amb la mateixa periodicitat diària s'aniran reproduint també en aquest blog.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada