GRUP DE PROMOCIÓ I DEFENSA DELS DRETS HUMANS I DELS DRETS DELS POBLES - ESGLÉSIA I PAÍS

Informació d'entitats compromoses amb la fe i el país: Grup Sant Jordi de promoció i defensa dels Drets Humans, Lliga Espiritual Mare de Déu de Montserrat...

dilluns, 24 de maig del 2021

La conversió ecològica és possible


Una vintena d’entitats eclesials llacen el proper dimarts 1 de juny a les 18 h una campanya conjunta amb el lema ‘La conversió ecològica és possible’. S’han agrupat sota el nom de Xarxa Laudato si’ i fa mesos que treballen de forma coordinada. Amb aquesta campanya de sensibilització assenyalen bones pràctiques vinculades amb l’encíclica
Laudato si’ i a favor d’una ecologia integral.


El llançament de la campanya es podrà seguir per internet i coincideix amb la celebració internacional de la Setmana Laudato si’ 2021 i la cloenda de l’any-aniversari especial dedicat a l’encíclica del papa Francesc. En l’acte participarà Teobaldo Vinciguerra, membre del Dicasteri per al servei del Desenvolupament Humà Integral de la Santa Seu, i Maria Bargalló, vicepresidenta de Justícia i Pau Barcelona.

Vinciguerra presentarà la Plataforma d’iniciatives Laudato si’ del Dicasteri i el Pla plurianual per fer que totes les comunitats siguin totalment sostenibles. I Bargalló explicarà els objectius i continguts de la campanya, així com la tasca que s’està realitzant des de la Xarxa Laudato si’ per impulsar la conversió ecològica integral a casa nostra.

7 vídeos per a 7 objectius

La campanya ‘La conversió ecològica és possible’ es desplegarà en set vídeos que responen als 7 Objectius Laudato si’ establerts pel Dicasteri pel Desenvolupament Humà Integral:

1.      Respondre al clam de la Terra

2.      Respondre al clam dels pobres

3.      Promoure una economia ecosolidària

4.      Adoptar estils de vida senzilla

5.      Impulsar l’educació per a l’ecologia integral

6.      Aprofundir en l’espiritualitat ecològica

7.      Insistir en el compromís comunitari i la participació activa en la cura de la creació.


Els vídeos, de format breu i estil informatiu, serviran per il·lustrar que la transformació a favor de l’ecologia integral és possible, real i concreta. I també per animar a totes les comunitats i entitats d’Església a continuar fent passes en aquest sentit. Es difondran per xarxes socials a raó d’un vídeo per mes des de l’1 de juny fins a final d’any. La productora Animaset s'ha encarregat de la realització de la campanya.

Sabem que les coses poden canviar

La Setmana Laudato si’ 2021, impulsada pel papa Francesc, va començar diumenge 16 de maig i té com a lema Sabem que les coses poden canviar. És un temps per donar a conèixer la multitud d’iniciatives de les comunitats eclesials d’arreu del món  per avançar en el camí cap a la conversió ecològica integral.

L’acte i la campanya renoven la crida al compromís per a una ecologia integral de tota l’Església Catalana, que el maig de l’any passat van signar 1.500 persones i 150 entitats. Les entitats adherides a la Xarxa Laudato si’, la majoria de l’arxidiòcesi de Barcelona, volen ser l’altaveu d’una església portadora d’esperança en el món d’avui.

Són entitats membres de la Xarxa Laudato si’: Acció Catòlica General de Barcelona, Acció Catòlica Obrera, Bosco Global, Càritas Diocesana de Barcelona, Centesimus Annus Pro Pontifice - Grup de Barcelona, Centre d’Estudis Cristianisme i Justícia, Comunitat Carmelites Descalços de Barcelona, Delegació de Pastoral Social i Caritativa de Barcelona, Economy of Francesco, Entrecultures, Fundació Escoles Parroquials, Fundació Joan Maragall, Grup Sant Jordi, Justícia i Pau Barcelona, Lliga de la Mare de Déu de Montserrat, Mans Unides Barcelona, Moviment de Professionals Catòlics de Barcelona.

Enllaç al cartell de l’acte

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada